ʻO ka loko wai a pau: wai i loko, wai i waho

I ka wā e pili ana i nā loko ʻauʻau, ʻo ka huaʻōlelo "all-in-one" e hōʻike ana i ka maʻalahi, ka maikaʻi, a me kahi hoʻolālā paʻa e hoʻopuni ana i nā mea āpau āu e pono ai no kahi ʻike wai hoʻomaha.ʻO kekahi o nā mea koʻikoʻi o ka mālama ʻana i ka loko wai, inā ma ka ʻāina a ma luna paha, ʻo ia ka mālama ʻana i nā pae wai.Ma kēia moʻomanaʻo, e ʻimi mākou pehea e mālama ai nā loko i loko o hoʻokahi i nā hana koʻikoʻi o ka hoʻopiha a me ka hoʻokahe wai.

 

Hoʻopiha i ka Pool:

ʻO ka hoʻopiha ʻana i ka loko wai āpau me ka wai he hana maʻalahi, e like me nā loko ʻē aʻe.Loaʻa i nā mea hale i kekahi mau koho:

 

1. Hose a Piʻi wai:ʻO ke ala maʻamau ka hoʻopili wale ʻana i kahi hose kīhāpai i kahi puna wai a i ʻole ka ʻauʻau a ʻae iā ia e hoʻopiha i ka loko.He mea maʻalahi kēia ala a ʻaʻole pono i nā mea hana kūikawā.

 

2. Hoʻouna kaʻa wai:No nā loko nui a i ʻole inā makemake ʻia ka hoʻopiha wikiwiki ʻana, koho kekahi poʻe nona ka loko i nā lawelawe lawe kaʻa wai.Na ke kaʻa wai e hoʻopuka a hoʻokuʻu i ka nui o ka wai i loko o ka wai i loko o kahi manawa pōkole.

 

3. Ka wai punawai:I kekahi mau hihia, hiki ke hoʻohana ʻia ka wai puna e hoʻopiha ai i ka ʻauʻau, ʻoiai ma nā wahi i loaʻa ʻole ka wai o ke kūlanakauhale.

 

Ka hoʻokahe ʻana i ka loko:

ʻAʻole mau ka wai loko, a he mea nui e ʻike pehea e hoʻokahe pono ai, inā no ka hoʻomaʻemaʻe, mālama ʻia, a i ʻole nā ​​​​kumu ʻē aʻe.I loko o nā loko holoʻokoʻa, hiki ke hana ʻia ma nā ʻano like ʻole:

 

1. ʻO ka pahu hoʻoheheʻe i kūkulu ʻia:Nui nā loko i loko o ka hoʻokahi i hoʻolako ʻia me ka pahu hoʻoheheʻe i kūkulu ʻia a i ʻole ke plug.Hoʻomaʻamaʻa kēia hiʻohiʻona i ka hana hoʻoheheʻe.Ma ka hoʻopili ʻana i kahi hose kīhāpai i ka valve hoʻoheheʻe, hiki iā ʻoe ke hoʻokaʻawale i ka wai mai ka loko i kahi wahi hoʻokahe kūpono.

 

2. Pum Submersible:Inā ʻaʻohe wai i kūkulu ʻia i loko o ka loko hoʻokahi, hiki ke hoʻohana ʻia kahi pauma submersible.Hoʻokomo ʻia ka paila i loko o ka loko, a hoʻopili ʻia kahi hose e kuhikuhi i ka wai i kahi e pono ai.

 

3. Hoʻokahe Kamaha:No nā loko wai a pau ma luna o ka honua, hiki i ka gravity ke kōkua i ke kaʻina hoʻoheheʻe.Ma ka hoʻonoho ʻana i ka pūnāwai ma kahi pali, hiki iā ʻoe ke wehe i ka pahu hoʻoheheʻe o ka loko e hiki ai i ka wai ke kahe maoli.

 

He mea koʻikoʻi ia e hoʻomaopopo i ka wā e hoʻoheheʻe ai i kahi loko wai holoʻokoʻa, pono ʻoe e hahai i nā lula kūloko e pili ana i ka hoʻolei wai.Nui nā ʻāpana i nā lula e hōʻoia i ka hoʻohaumia ʻole ʻana o ka wai loko i ke kaiapuni a i ʻole e hoʻopiha i nā ʻōnaehana hoʻoheheʻe kūloko.

 

I ka hopena, hāʻawi nā loko āpau i ka maʻalahi o ka maʻalahi, me ka maʻalahi o ka hoʻopiha a me ka hoʻoheheʻe.He maʻalahi nā ʻano o ka hoʻokele wai, hiki ke loaʻa iā lākou no ka poʻe nona nā loko wai o nā pae ʻike like ʻole.Inā ʻoe e hoʻomākaukau ana i kāu loko wai no kahi kau hou o ka ʻauʻau ʻana a i ʻole ka mālama ʻana, ʻo ka hoʻomaopopo ʻana i ke kaʻina hana hoʻokele wai e hōʻoia i ka ʻike wai ʻole pilikia.